T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YOZGAT / BOĞAZLIYAN - Şehit Seyit Yalçın Ortaokulu

ŞEHİT SEYİT YALÇIN’IN HAYAT HİKÂYESİ

ŞEHİT SEYİT YALÇIN’IN HAYAT HİKÂYESİ

Seyit Yalçın 27.02.1987 tarihinde Boğazlıyan’da doğdu. Ailenin 2. Çocuğuydu. İlkokul yıllarında başarılı bir öğrenciydi. Ailesinin maddi durumu yerinde değildi. Seyit Çavuş okul çıkışlarında ayakkabı boyacılığı yapar, hem kendi harçlığını çıkarıyor hem de ailesine destek oluyordu.

Lise eğitimini Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Programcılığında okudu. Lise yıllarında hafta sonları pazarlarda çalışıp ailesine destek oldu. Liseyi bitirince Niğde Bor Meslek Yüksekokulunu kazandı. 2 Yıl boyunca başarılı bir şekilde eğitimine devam etti. Hem çalışıp hem okudu. Üniversite eğitimini maddi durumundan dolayı yarım bırakıp iş hayatına atıldı ve ardından hemen askere gitmeye karar verdi. Askerliğini Bolu Dağ Komandoda yapan Seyit Çavuş başarılı bir asker olduğu için komando seçildi ve Şırnak’ta görev yaptı.

Büyük Güneş harekâtında büyük görevler yapan Seyit Çavuş çok başarılı bir asker oldu ve komutanlarınca büyük övgü ve başarı aldı. Vatanını, bayrağını çok seviyordu ve Uzman Çavuş olmaya karar verdi. Askerden sonra Isparta Eğridir Dağ Komando Okulu’nda eğitim almaya başladı. Orda da çok başarılı bir asker olan Seyit Çavuş Bordo Bereli Timine seçildi ve eğitimini yüksek derecede tamamladı. O yıl annesinin kanser olduğunu öğrendi.

2009 yılında Ankara Gölbaşı Özel kuvvetlerde göreve başladı. Hakkâri, Kuzey Irak, yurtiçi ve yurtdışı görevlerde bulundu. Tek düşüncesi vatanı, bayrağı ve annesinin sağlığıydı. Bütün maaşını annesinin tedavisine harcıyordu. 2012 yılının Ağustos ayında annesi ondan ölmeden evlendiğini görmek istediği söyledi ve Seyit Çavuş sevdiği insanla nişanlanmaya karar verdi. Annesi çok mutlu oldu. Nişan gecesi emir geldi. Seyit Çavuş nişanını yarım bırakıp ailesiyle vedalaşıp o gece hemen göreve gitti. Vatanını ve bayrağını çok seviyordu. Hakkâri Şemdinli’de birçok vatan hainini etkisiz hale getirdi. 08.11.2012 Perşembe günü Hakkâri Şemdinli’de çatışmada şehit oldu.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.11.2014 - Güncelleme: 31.10.2017 15:01 - Görüntülenme: 5073
  Beğen | 19  kişi beğendi